ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

για τον τέλειο καφέ και όχι μόνο!

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Η σωστότερη αποθήκευση, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο καφές για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, είναι να επιλέξουμε ένα μέρος σκιερό, χωρίς μυρωδιές, χωρίς υγρασία και θερμοκρασία δωματίου, όπως το ντουλάπι της κουζίνας.

Δεν αποθηκεύουμε ΠΟΤΕ τον καφέ στο ψυγείο.

Γενικά ο αλεσμένος καφές δεν διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Σε κάθε περίπτωση καλύτερα είναι να προμηθεύεστε μικρότερες ποσότητες καφέ για να μην αναγκάζεστε να τον αποθηκεύετε για μεγάλες περιόδους, άσχετα αν είναι αλεσμένος ή όχι.

ΝΕΡΟ

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει ένα φλιτζάνι καφέ περισσότερο από το νερό της βρύσης, ειδικά αν αυτό περιέχει αρκετό χλώριο όπως το νερό της Αθήνας.

Το μεγαλύτερο μέρος του ροφήματος του καφέ αποτελείται από νερό και γι’ αυτό το κακής ποιότητας νερό έχει ως συνέπεια τον κακής ποιότητας καφέ.

Σε περιπτώσεις υπερβολικά σκληρού νερού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμφιαλωμένο, αλλά αυτό δεν αποτελεί μόνιμη λύση μιας και το εμφιαλωμένο νερό έχει απαλλαχτεί από τα μεταλλικά του στοιχεία που χρειάζεται ο καφές για να αναδείξει κάποια από τα αρώματα και τις γεύσεις του.

ΓΑΛΑ

Παρά τους μύθους , όλα τα γάλατα  αφρίζουν  εξίσου καλά. Ωστόσο, τα γάλατα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος παράγουν μια παχύτερη και πιο κρεμώδη υφή σε σχέση με τα χαμηλότερα σε λιπαρά. Επίσης, το λίπος στο γάλα έχει μια επιπλέον επίδραση στον καφέ, εξομαλύνοντας την εγγενή οξύτητα του. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο πλούσιο και πιο στρογγυλεμένο ρόφημα.

Η ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ

Η προθέρμανση όλων των μηχανών καφέ με ζεστό νερό, βοηθά να διατηρηθεί η θερμοκρασία σταθερή. Το ίδιο ισχύει και για την κούπα σας, ζεστάνετε την κούπα σας για να απολαύσετε για περισσότερη ώρα τον αγαπημένο σας καφέ μιας και η θερμοκρασία του καφέ θα διατηρηθεί και δεν θα μεταφερθεί στην κρύα κούπα.

Εάν χρησιμοποιείτε  χάρτινο φίλτρο, βεβαιωθείτε ότι το βρέχετε επίσης με ζεστό νερό για να ξεπλύνετε τη γεύση του χαρτιού.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Για να αποφύγετε τη γεύση του καφέ σας αλλοιωμένη από τα κατακάθια και τα εναπομείναντα λάδια πρέπει να διασφαλίζεται την διαρκή και επιμελή καθαριότητα του εξοπλισμού σας.

 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
Από το φυτώρειο μέχρι το coffee dive. Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ

COFFEE DIVE NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες αφίξεις μας